Deadman :: Live From The Saxon Pub


De hypnotiserende muziek van Deadman, de groep van Steven Collins, komt live het beste tot zijn recht. Southern rock, sixties, spiritueel, het is er allemaal op Live At the Saxon Pub, opgenomen in dat fameuze café in Austin waar ze de afgelopen jaren bijna wekelijks gespeeld hebben. Het bonusnummer op de CD is Rough God Goes Riding, een Van Morrison-nummer. Volstrekt logisch, want als Collins dan toch met iemand vergeleken kan worden, dan is het wel de Ierse legende. 

DEADMAN can best be summed up by the mythological story of the Phoenix; a great bird that burns fiercely to ashes from which a new, stronger life emerges. But let’s start at the beginning… At the turn of the century, acclaimed producer Mark Howard (U2, Bob Dylan, Daniel Lanois, Lucinda Williams), signed on to produce the first two of DEADMAN’s records, “Paramour” (2001) and “Our Eternal Ghosts” (2004).

1   Brother John
2   Don’t Do This To Me
3   If I Lay Down In The River
4   Love Will Guide You Home
5   Oh Delilah
6   Adios Mi Corazon
7   The Ballad Of The Gold Thief
8   Ain’t No Music
9   Take Up Your Mat And Walk
10 Absalom! Absalom!
11 When The Music’s Not Forgotten
12 Mankind
13 Rough God Goes Riding

DEADMAN -Live -at-The-Saxons-Rootsy-BIO





%d bloggers like this: