The Brandos :: The Re-Issues :: Part 1

by

   

Het Duitse Blue Rose-label brengt het hele vroege werk van The Brandos opnieuw uit. In fraaie geluidskwaliteit en mooie hoesjes.
– Honor Among Thieves
– Gunfire At Midnight
– The Light Of Day
– In Exile – Live

The Brandos :: Honor Among Thieves
Honor Among Thieves is het debuut van de New Yorkse rockers uit 1987 en dat klinkt nog steeds even fris en gedegen. Met de klassieker Gettysburg en de John Fogerty-cover Walking On The Water. Dit is Bruce Springsteen en John Mellencamp hart en ziel-rock van de bovenste plank. Honor Among Thieves heeft het eeuwige leven. Net als The Brandos.

Bio: TheBrandos-BLU705-InfoE.doc

The Brandos :: Gunfire At Midnight
De tweede plaat van The Brandos, Gunfire At Midnight, verscheen oorspronkelijk in 1992 en was zo mogelijk nog beter dan het overrompelende debuut Honor Among Thieves van vijf jaar geleden. Hun recht toe recht aan rock, in het straatje van Springsteen en Mellencamp, kreeg op deze plaat een fikse injectie Neil Young gitaarrock toegediend. En Gunfire At Midnight bevatte het inmiddels klassieke The Solution. De rest deed daar niet of nauwelijks voor onder. Vandaar dat het niets minder dan een feest is dat ie, zoals het hele vroege werk van de New Yorkse rockers, opnieuw uitgebracht wordt. Wereldplaat.

Bio: TheBrandos-BLU706-InfoE.doc

The Brandos :: The Light Of Day
Op The Light Of Day, hun opnieuw uitgebrachte derde plaat uit 1994, gaan The Brandos nog steeds flink te keer, maar neemt leider Dave Kincaid ook de ruimte om aan hun Springsteen/Mellencamp-rock wat Ierse folk-elementen toe te voegen. De liedjes zijn wederom erg goed, het spel is gedreven en Kincaid zingt alsof ieder nummer zijn laatste zou kunnen zijn. The Brandos, vernoemd naar hun held Marlon Brando, zijn geen vernieuwers maar wel een geweldige band die tijdloze muziek maakt. The Light Of Day bewees dat opnieuw.

Bio: TheBrandos-BLU707-InfoE.doc

The Brandos :: In Exile – Live
The Brandos uit New York waren aan de kant gezet door hun platenmaatschappij, een paar groepsleden gaven gefrustreerd de pijp aan maarten, maar leider Dave Kincaid wist van geen ophouden. In Amerika mochten ze dan niet groot zijn, in Europa waren ze mega. En dus werd hier, in het Amsterdamse Paradiso en het Utrechtse Tivoli in december 1994, de LP In Exile – Live opgenomen. Een van de beste live-platen ooit van een van de ultieme rockgroepen. Eigen klassiekers als The Solution en Gettysburg klinken formidabel, net als de twee covers van liedjes van sixties garagelegendes The Sonics. Platenmaatschappij Blue Rose is bezig alles van The Brandos opnieuw uit te brengen en In Exile – Live is een onmisbare schakel in eerlijke hart-en-ziel rock.

Bio: TheBrandos-BLU710-InfoE.doc

Tags:


%d bloggers liken dit: