Kenny Roby & Six String Drag :: Tired Of Feeling Guilty: 25 Years Of Kenny Roby & 6 String Drag


Om Steve Earle te citeren: ‘De wereld is een betere plaats omdat Kenny Roby & 6 String Drag bestaan.’ En zo is het maar net. Kenny Roby maakt solo en met zijn band 6 String Drag al twintig jaar de meest fantastische rootsmuziek. Roby combineert het beste van Earle, Neil Young en Buddy Miller. Topzanger, topschrijver, hij verdient het om wereldberoemd te zijn, maar is dat in de verste verte niet. De 22 liedjes op Tired Of Feelin’ Guilty: 25 Years Of Kenny Roby & 6 String Drag bewijst nog maar eens hoe onrechtvaardig de wereld in elkaar steekt, maar vooral hoe briljant Roby is.

North Carolina native and Americana pioneer Kenny Roby has been making records and performing on stages for over 30 years. Early on, Roby’s punk band opened for Circles Jerks, 7 Seconds, Jane’s Addiction and Suicidal Tendencies. In late 1992, shortly after a relocating to Raleigh, NC Roby formed a more roots/alt-country band, 6 String Drag which showcased his influences of Buck Owens, Neil Young alongside Black Flag. The band eventually signed with Steve Earle’s E-Squared Records and went on to tour with The Jayhawks, Buddy Miller, Whiskeytown, Gillian Welch and David Rawlings.

1 Rather Not Know
2 Gasoline Maybelline
3 Glad It Ain’t Me
4 In a Dress
5 Red
6 Small Town Punks
7 Ace, My Radio & Baseball
8 I Wish You Would
9 When You’d Fall
10 Bottle of Blues
11 I Miss the Drive In
12 Kingdom of Gettin’ It Wrong
13 Elaine
14 On the Wind
15 Cold Steel Brace
16 Choppin’ Block
17 Wildnerness
18 Guilty
19 Mercury’s Blues
20 Memories & Birds
21 Why Can’t I Be You
22 Top of the World









%d bloggers liken dit: